Obavijest: Prije kupovine kontaktirajte prodavača kako bi potvrdili da li je artikal na stanju. Za sve nejasnoće javite nam se na support@rxcmarket.com

Yubikey PACK x2

150.0KM

2 na zalihi

Preporučujemo da kupujete ovaj uređaj u paru, kada podešavate oba, jedan vam uvijek služi kao backup ukoliko izgubite prvi uređa ili vam ga neko ukrade. Tada uzimate Key 2, logujete se na sistem, te uklanjate Key1.


2 na zalihi

Shop
2.42 out of 5
Kategorije: , Oznaka:

Opis

Kada koristimo identifikaciju koja je ojačana sa hardverskom tokenom sa dva
faktora, hardverski ključ korisnika, je samo prva polovina rješenja
zaštite. Svako identifikacijsko rješenje je samo u toj mjeri sigurno,
koliki sigurnost pruža poslužitelj sigurnosti. Ako se poslužitelj
kompromitira, ugrožavaju se i identifikacijski podaci koji su pohranjeni
na poslužitelju.

Yubico zbog zahtjeva za rješenje po pristupačnim cijenama, i zbog sigurnosti ključeva po najviših razina je izradio YubiHSM-a. Ovaj uređaj ima veličinu USB ključa, a cijena mu je samo neznatan dio od jednog poslužiteljskog rješenja. Na USB port poslužitelja se priključuje Hardware Security Module, a  YubiHSM je jedno hardversko sigurnosno rješenje koji je jednostavan za postavljanje, sa kojom možemo zaštititi osjetljive podatke identifikacije. Vrlo brzo može da se integrira sa YubiRADIUS rješenjem,  koji može da pruža još veću razinu sigurnosti usluge za YubiKey identifikaciju.

Uz pomoć YubiHSM –a sa sigurnošću  možemo pohraniti tajne podatke, koji su potrebni za identifikaciju na identifikacijskom poslužitelju. Ne samo da štiti od izvršenih pokušaja daljinskih upada, nego štiti i od unutarnjih prijetnji. Ovaj zadnji slučaj, može da bude i kopiranje sigurnosnog ključa sa strane operatora  sigurnosnih ključeva.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Yubikey PACK x2”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

No more offers for this product!

General Enquiries

There are no enquiries yet.

Go to Top